На свято можна приготувати такий смачний і цікавий салатик :
Для приготування нам потрібно :сирки плавлені - 2 штморква варена - 2 штогірки мариновані - 2 штсвинина відварена(або куряче фшле) - 200 гшампіньйони мариновані цілі - 1 баночкакартопля варена - 2 штцибулина - 1 штяйця варені - 3 штмайонезсіль,перець, зеленьСалат викладаємо шарами.
Глибоку велику салатницю легенько змазати олією.
Викласти гриби,шапочками вниз, так,щоб заповнили все дно.
На гриби кладемо цибулю мариновану(попередньо порізати дрібно цибулину,посипати сіллю,цукром,збризнути оцетом; дати трошки постояти)
Майонез
Кладемо шар моркви,потертої на тертці крупній
На моркву- шар огірків,порізаних соломкою
Майонез
Наступний шар- дрібно порізане м"яско
Майонез
Потім- сирки,натерті на крупній терці
Майонез
Картопля варена, потерта на терці
Майонез
Ставимо салат на кілька годин в холодильник( я ставлю на ніч)
Перед подачею на стіл перевертаємо салат на плоску тарілку,в якій будемо подавати- і вуаля!
Зверху прикрасити за бажанням. Наприклад , салат на верхньому фото був зроблений на новорічне свято,а цей салат -"літній варіант"-якось робила раніше)
Мої секрети: сирки краще брати меншої жирності(напр,30 %),тоді вони легше натиратимуться,а якщо сирки перед натиранням підморозити в морозильці , а тертку змастити олією, то з натиранням сирків плавлених взагалі не буде ніяких проблем ;-)
Щоб салат гарно "виліз", треба акуратно пройтись ножом між салатом і стінками посудини,в якому був приготовлений салат, накрити зверху тарілкою- і перевернути)
Смачного!
пс: фото мої , і салат мій))))