Прихильники

08.01.11

До святкового столу: салат "Грибна полянка"

На свято можна приготувати такий смачний і цікавий салатик :



Для приготування нам потрібно :

сирки плавлені - 2 шт
морква варена - 2 шт
огірки мариновані - 2 шт
свинина відварена(або куряче фшле) - 200 г
шампіньйони мариновані цілі - 1 баночка
картопля варена - 2 шт
цибулина - 1 шт
яйця варені - 3 шт
майонез
сіль,перець, зелень

Салат викладаємо шарами.

Глибоку велику салатницю легенько змазати олією.

Викласти гриби,шапочками вниз, так,щоб заповнили все дно.
На гриби кладемо цибулю мариновану(попередньо порізати дрібно цибулину,посипати сіллю,цукром,збризнути оцетом; дати трошки постояти)
Майонез

Кладемо шар моркви,потертої на тертці крупній
На моркву- шар огірків,порізаних соломкою
Майонез

Наступний шар- дрібно порізане м"яско
Майонез

Потім- сирки,натерті на крупній терці
Майонез

Картопля варена, потерта на терці
Майонез

Ставимо салат на кілька годин в холодильник( я ставлю на ніч)

Перед подачею на стіл перевертаємо салат на плоску тарілку,в якій будемо подавати- і вуаля!

Зверху прикрасити за бажанням. Наприклад , салат на верхньому фото був зроблений на новорічне свято,а цей салат -"літній варіант"-якось робила раніше)



Мої секрети: сирки краще брати меншої жирності(напр,30 %),тоді вони легше натиратимуться,а якщо сирки перед натиранням підморозити в морозильці , а тертку змастити олією, то з натиранням сирків плавлених взагалі не буде ніяких проблем ;-)

Щоб салат гарно "виліз", треба акуратно пройтись ножом між салатом і стінками посудини,в якому був приготовлений салат, накрити зверху тарілкою- і перевернути)

Смачного!
пс: фото мої , і салат мій))))

2 коментарі:

  1. Cалат має такий апетитний вигляд !

    ВідповістиВидалити
  2. Він не тільки апетитно виглядає, а й смакує з задоволенням!!!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...